Geurt van Hardeveld
Deze bladzijde is gemaakt ter voorbereiding op een boek over 'Schrijvende Veenendalers'. De informatie op deze bladzijde is verre van volledig. Heeft u aanvullingen of verbeteringen? Mailt u die dan naar matsbeek@ziggo.nl. Bij voorbaat dank!Profiel
Achternaam: van Hardeveld
Roepnaam: Geurt
Voornaam:
Geboren: 1958
Te: Veenendaal
Pseudoniem(en):
Werk
Overig non fictie
- Kijken naar kleuters, hoe doe je dat: beschrijving en analyse van observatie-instrumenten voor de groepen 1 en 2 (met Jan Vermeij) (1991)
- The workplace as university classroom? evaluation of the experiments with dual university study programmes by the inspectorate (met A.J.M.E. Smeets) (2002)
- Bijzonder bekwaam: keuzeprocessen van leraren voor identiteitsversterkende beroepsbekwaamheden in het protestants-christelijk basisonderwijs (proefschrift) (2003)
- Een bijzonder beroep (2003)
diversen
- Gerrie Compen, Zorg voor het jonge kind : begin aan de basis (eindredactie Geurt van Hardeveld) (1990)
- Johan Oosterheert , Kleuters... goed bekeken: diagnostiserend onderwijzen in de groepen 1 en 2 (eindredactie Geurt van Hardeveld) (2002)
Opmerkingen
- Geurt van Hardeveld ging naar school op het Ichthus College en studeerde daarna voor onderwijzer aan de Christelijk Pabo Felus in Ede.
- Geurt van Hardeveld werkte op de Rehobothschool in Veenendaal.
- Geurt van Hardeveld studeerde onderwijskunde in Utrecht en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
- Zijn proefschrift betreft een empirisch onderzoek naar de vraag hoe keuzeprocessen voor identiteitsversterkende beroepsbekwaamheden van leraren verlopen. Het onderzoek toont aan dat de keuzes van leraren voortkomen uit de combinatie van hun individuele waardenoriƫntaties enerzijds en de verwachte kans op realisering van de keuzes op hun school anderzijds.
- Hij werkte als consultant bij het Christelijk Pedagogisch Studiecentrum.
- Geurt van Hardeveld werkt bij de onderwijsinspectie.
- Geurt van Hardeveld woont nog altijd in Veenendaal.
Links
Bronnen o.a.
- Website Koninklijke Bibiotheek (februari 2010)